Obavještenja

Osnovne studije
Upis na novi master program URBANA POLJOPRIVREDA / Studijske 2021/2022. godine

Master Urbane poljoprivrede posjedovaće znanje, razumijevanje i sposobnosti u naučnim područjima urbane poljoprivrede, odnosno proizvodnje biljnih kultura u urbanim uslovima. Program je koncipiran da prati i nadograđuje znanje i vještine stečene na osnovnim akademskim studijama.

Masteri urbane poljoprivrede će posjedovati sposobnosti za istraživanje u programom planiranim naučnim oblastima, sposobnosti primjene znanja u rješavanju problema u novom ili nepoznatom okruženju, u širim ili multidisciplinarnim područjima oblasti poljoprivrednih nauka, kao i oblasti proizvodnje hrane. Ovim programom studenti se osposobljavaju da integrišući stečena znanja rješavaju složene probleme i da rasuđuju na osnovu dostupnih informacija koje sadrže promišljanja o društvenim i etičkim odgovornostima povezanim sa primjenom njihovog znanja i sudova u različitim disciplinama područja urbane poljoprivrede.

Biće osposobljeni da na jasan i nedvosmislen način prenesu znanje i zaključivanja stručnoj i široj javnosti u različitim disciplinama područja poljoprivrede i prehrambene industrije, da povežu stečena znanja i rješavaju složene probleme, da rasuđuju i da na osnovu dostupnih informacija donose relevantne zaključke.

Nastava će biti organizovana hibridno (online i u studionici) a studenti prve generacije studija su OSLOBOĐENI PLAĆANJA ŠKOLARINE! 

 

Upis na novi master program URBANA POLJOPRIVREDA / Studijske 2021/2022. godine

 

Zainteresovani studenti se mogu javiti na email adresu fakulteta: fptbhe@udg.edu.me 

Povezani fajlovi: