Obavještenja

Osnovne studije
Prijava za letnju školu u prekograničnom regionu Skadarskog jezera, UNSECO MAB program

Pozivamo sve studente da se prijave za učešće u ljetnjoj školi u prekograničnom regionu Skadarskog jezera, UNSECO MAB program. Škola se organizuje tokom avgusta i početkom septembra 2021. Prvi dio škole će biti organizovan online (teorijska predavanja), dok će drugi dio (teren), posjeta crnogorskoj i albanskoj strani Skadarskog jezera biti organizovan krajem avgusta i početkom septembra. Više informacija o školi i načinu prijave možete naći u opšrinijem dijelu ovog obavještenja.

Prekogranični UNESCO rezervati biosfere smatraju se važnim alatom za olakšavanje prekogranične saradnje u upravljanju ekosistemima i održivim razvojem između različitih sektora (npr. očuvanje biodiverziteta, šumarstvo, poljoprivreda, voda, turizam), kao i podrška međusobnom razumijevanju i doprinosu sprečavanju sukoba, efikasnijim obezbjeđivanjem relevantnih usluga ekosistema kojima se regioni stabilizuju. U ljetnjoj školi u  prekograničnom regionu Skadarskog jezera, UNSECO MAB program, učestvuju, pored studenata i predavača sa UDG-ja, i predavači i studenti sa Ebersvald Univerziteta, Njemačka, Univerziteta Ioanina, Grčka, Univerziteta iz Tirane, Albanija i Univeziteta iz Prištine, Kosovo. 

Za učesnike iz Crne Gore su predviđena četiri mjesta, a prijava se vrši popunjavanjem google upitnika iz nastavka. Prijava je otvorena od ponedjeljka, 05.07. do petka 09.07.2021, dok će rezultati biti objavljeni tokom sljedeće nedjelje.

Upitnik možete naći na sljedećem linku: https://forms.gle/HPuLJWsBSatLhwZx6 .