Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Konkurs za prijavu za ljetnju školu “Transboundary Ecosystem Management and Conflict Prevention”, DAAD

U okviru projekta: “The Balkan Green Belt”, finansijski podržanog od starne German Academic Exchange Service (DAAD), Univerzitet za Održivi razvoj iz Ebersvadla, Njemačka petu godinu za redom organizuje ljetnju školu: “Transboundary Ecosystem Management and Conflict Prevention”.

 

Škola se organizuje u dva dijela: uvodne online sesije 17. i 18. avgusta 2022. godine i rad na terenu od 25. avgusta do 3. septembar 2022. godine na kosovskom, albanskom i severnomakedonskom dijelu planinskog regiona Šar-Korab-Koritnik koji će služi kao oblast za proučavanje slučaja.

 

U ljetnjoj školi učestvuju predavači i studenti iz: Univerziteta u Tirani (Albanija), Univerziteta Donja Gorica (Crna Gora), Univerziteta u Prištini (Kosovo), Univerziteta Joanina (Grčka), Univerziteta u Skoplju (Severna Makedonija) i Univerziteta Ebersvald (Njemačka).

 

Studenti će raditi u grupama od 6-7 studenata i razviti početni prekogranični plan upravljanja za oblast studije slučaja koristeći otvorene standarde za praksu očuvanja Partnerstva za mjere zaštite.

 

Otvorena su mjesta za tri polaznika i svi troškovi učešća u školi su pokriveni.

 

Prijave se vrše do 10.06.2022. godine slanjem maila na cccnre@udg.edu.me. Izabrani kandidati će biti obavezni da prisustvuju cijelom trajanju škole.

 

U prilogu možete naći više informacija.​

Povezani fajlovi: