Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Najava događaja: Međunarodni kongres o dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima u Budvi

Budva će ove godine biti domaćin prestižnog međunarodnog kongresa o dijabetesu i kardiovaskularnim bolestima, koji će se održati od 07. do 10. novembra. Kongres okuplja vodeće stručnjake iz oblasti endokrinologije i interne medicine, uključujući dr. Mustafu Araza, dr. Dragana Lovića i dr. Mariju Zdravković, koji će dijeliti najnovija saznanja i terapijske pristupe u liječenju dijabetesa i povezanih bolesti.

 

Program obuhvata niz predavanja i panel diskusija, gdje će se obraditi teme kao što su upravljanje kardiovaskularnim rizikom kod pacijenata sa dijabetesom, noviteti u liječenju dijabetičke bolesti bubrega, te mehanizmi djelovanja novih lijekova kao što su DPP4i inhibitori i GLP1 receptori.

 

Otvorena sesija će biti održana u četvrtak, 07. novembra, u 16:00 časova, nakon čega slijedi panel na temu „Dijabetes i kardiovaskularni rizik“, koji će moderirati dr. Dragan Lović i dr. Yunus Erdem. Događaj će takođe uključiti interaktivne prezentacije slučajeva, pružajući učesnicima priliku da učestvuju u diskusijama i razmijene svoja iskustva.

 

Pozivamo sve zainteresovane stručnjake da prisustvuju ovom značajnom događaju u oblasti dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Više informacija o programu i prijavi možete pronaći na zvaničnom sajtu kongresa.

Povezani fajlovi: