Predavači

Saradnik
Sanja Savković

LIČNE INFORMACIJE

Ime: Sanja
Prezime: Savković
Adresa: Ul. 27. marta 50, Podgorica
Telefon: +382 69 746 502
Email: sanja.savkovic@udg.edu.me
Nacionalnost: Crnogorska
Datum rođenja: 29. 11. 1989.

RADNO ISKUSTVO

Vremenski period: 01.09. 2019. - danas
Naziv poslodavca: Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, Laboratorija za kvalitet i bezbjednost hrane , UDG
Pozicija: Analitičar
Opis poslova i zaduženja: fizičko-hemijska analiza namirnica, priprema dokumentacije koja je potrebna laboratoriji u skladu sa MEST ISO 17025:2018, obuka pripravnika i zaposlenih za izvođenje metoda (mentor), saradnik na projektima

Vremenski period: 01.03.2017. – 30.06.2019.
Naziv poslodavca: Biotehnički fakultet, Enološka laboratorija, Univerzitet Crne Gore
Pozicija: Saradnik na projektima: “Polifenolni sadržaj i antioksidativna aktivnost austrijskih i crnogorskih crvenih vina”, “Biogeni amini i aromatski profil vina Vranac u Makedoniji i Crnoj
Gori i uticaj jabučno - mliječne fermentacije na njihovo formiranje” i “Uticaj ampelotehničkih mjera na kvalitet i polifenolni sastav grožđa i vina iz Crne Gore i Slovenije” – osnovna fizičko-hemijska analiza vina i šire, spektrofotometrijska analiza polifenolnih komponenti vina i grožđa, spektrofotometrijska analiza antioksidativnog kapaciteta vina.
Opis poslova i zaduženja: fizičko-hemijska analiza šire, osnovna fizičko-hemijska analiza vina i šire, spektrofotometrijska analiza polifenolnih komponenti vina i grožđa, spektrofotometrijska analiza antioksidativnog kapaciteta vina, osnovne fizičko-hemijeske analize šire i vina

Vremenski period: 10.10.2016-31.12.2016.
Naziv poslodavca: Biotehnički fakultet, Enološka laboratorija, Univerzitet Crne Gore
Pozicija: Saradnik na projeku: “Technical suppot to renewal of viticulture zoning of Montenegro”
Opis poslova i zaduženja: fizičko-hemijska analiza šire, ekstrakcija aromatskih i fenolnih komponenti iz grožđa – priprema uzoraka za HPLC i spektrofotometrijsku analizu, kao i za analizu aromatskog profila, osnovne fizičko-hemijeske analize šire

Vremenski period: 15.01.2014–30.06.2014./ 01.10.2015-15.01.2016.
Naziv poslodavca: Biotehnički fakultet, Enološka laboratorija, Univerzitet Crne Gore
Pozicija: Analitičar pripravnik
Opis poslova i zaduženja: odrađivanje fizičko-mehaničke analize grožđa, fizičko-hemijske analize šire i vina, pravljenje rastvora

OBRAZOVANJE

2016 - Biotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore, smjer voćarsko – vinogradarsko - vinarski, magistrand

2012 - 2013 Biotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore, smjer voćarsko - vinogradarski, specijalista za voćarstvo I vinogradarstvo

2008 - 2012 Biotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore, smjer biljna proizvodnja, Bachelor

2004 - 2008 Gimnazija “Slobodan Škerović”, Podgorica

EDUKACIJE I TRENIZI

• Kurs za Menadžera laboratorije u skladu sa standardom MEST EN ISO/IEC 17025:2018
• Kurs za Internog provjerivača u skladu sa standradom MEST EN ISO 19011:2012

JEZICI

Maternji jezik: Crnogorski
Strani jezici: Engleski, Francuski

OSTALE AKTIVNOSTI I INTERESOVANJA

Folklor: instruktor folklora, Predsjednica Kulturno – umjetničkog društva “Crvena stijena” iz Podgorice, umjetnički rukovodilac dječijeg folklornog ansambla. Sa ovim KUD-om učestvovala na veliki broj festivala folklora širom Evrope (Poljska, Rumunija, Bugarska, Češka, Slovačka, Mađarska, Grčka, Srbija, Makedonija, Turska...).

PUBLIKACIJE

1. Pajovic-Scepanovic, R., Krstic, M., Savkovic, S., Raicevic,D., Popovic, T. (2016): Wine quality in Montenegro. Agriculture and Forestry, 62 (3): 223-244. DOI:10.17707/AgricultForest.62.3.19

2. Pajovic-Scepanovic, R., Savkovic, S., Raicevic,D., Popovic, T. (2017): Characteristics of Montenegrin rose wine, Agriculture and Forestry, 63 (4): 131-139
DOI: 10.17707/AgricultForest.63.4.15

Sanja Savković