Semestar: 6
                                    Broj ECTS kredita: 4
                                    Obavezan: Ne
                                    Fond časova: 2P+2V
                                    Modul: Tehnološki inžinjering - Modul tehnologija proizvoda biljnog porijekla
                                 
                                Ciljevi izučavanja predmeta: Studenti se upoznaju sa osnovama tehnologije proizvodnje vina, kao i elementimat ehničko-tehnološke realizacije operacija u proizvodnji mirnih vina od grožđa. Cilj predmeta je da se studenti upoznaju sa osnovama tehnologije proizvodnje vina.
 
Ishodi učenja (usklađeni sa ishodima za studijski program):
- Student organizuje i rukovodi postupkom prijema i prerade grožđa
- Student planira i upravlja procesima vinifikacije
- Student sprovodi postupak proizvodnjei njege bijelih, crvenih, roze, specijalnih i pjenušavih vina
- Student primjenjuje osnovne senzorne, fizičko-hemijske i instrumentalne analitičke tehnike određivanja i praćenja kvaliteta vina.
Angažovani predavači: